OM TORREVIEJA

Torrevieja ligger drygt 4 mil söder om Alicante i Spanien och temperaturerna ligger mellan 15–35 grader under en stor del av året. Tack vare placeringen och de rosa saltlaguner som finns i området skapas det ett mikroklimat och pga. detta mikroklimat anses Torrevieja vara en av de hälsosammaste platserna att bo på. Saltlagunerna med sina naturområden täcker 55 % av kommunens yta och omfattas av en skyddad naturpark. Det går guidade turer till saltsjön och till saltfabriken. I Torrevieja bor över 100 000 invånare och det finns människor från över 180 länder och kulturer.

I Torrevieja har du ca: 10 stränder att välja mellan från avlägsna små vikar till stora populära stränder. Playa del Cura är en favorit bland staden invånare. Den har ett bra läge precis norr om marinan och en strandpromenad där det finns gott om barer, affärer och restauranger. Den är 375 meter lång och 27 meter bred. Här gäller det att stiga upp tidigt på morgonen under sommaren för att få bra plats på stranden. En annan mycket populär strand är La Mata stranden som anses vara den vackraste och den ligger i norra Torrevieja. Här finns gott om aktiviteter och ett dussin strandbarer spridda längs stranden. La Mata är den största stranden, 2363 meter lång och 47 meter bred och den är handikappanpassad med flera ramper så alla kan njuta av den. Playa Los Naufragos ligger förbi marinan och hamnen i södergående riktning. Den är 325 meter lång och 77 meter bred. Här kan du njuta av en vacker utsikt över båtarna när du valt din plats på stranden. Denna strand är mycket bra för barnfamiljer. Det finns palmer som ger skugga och en liten vattenpark för de små barnen. Detta är exempel på några av de ständer du kan njuta av i Torrevieja.

I Torrevieja centrum har du gott om restauranger att äta på och affärer att shoppa i. De flesta affärer öppnar kl:10 och stänger för siesta några timmar på eftermiddagen för att sedan ha kvällsöppet till ca kl:20–22. Det finns 3 olika båtklubbar i området med aktiviteter så som segling, rodd, gym mm. Lite utanför centrala Torrevieja finns shoppingcentret Habaneras. Vattenparken som är öppen mellan juni till september är en mycket uppskattad aktivitet av barnen. Det finns två marknadsdagar att välja på, på onsdagar i La Mata och på fredagar i Torrevieja. Marknaderna är ca. mellan kl:8.30-14.30. Här hittar du det mesta som du kan tänkas behöva.

Från Torrevieja centrum går även båtar till den vackra ön Tabarca. Ön ligger ca 20 kilometer utanför Alicante, nära Santa Polas udde. Båten går från ”Port of Torrevieja” och resan tar ca:40 min. På ön kan du njuta av traditionell spansk mat i de många barer som finns. På södra sidan ligger det en sandstrand och i övrigt är ön känd för sitt klara vatten och de vikar och klippor som kantar ön.


Laddar...
Ojsan!
Du kör en webbläsare vi inte stöder helt. Vänligen uppgradera den för en bättre upplevelse.
Vår webbplats fungerar bäst med Google Chrome.
Så uppgraderar du webbläsaren