Orihuela Costa ligger söder om Torrevieja på Costa Blanca kusten i provinsen Alicante. I området finns flera badorter och är ett idealiskt resemål för dig som letar efter en familjesemester. Det är också ett utmärkt val för dig som gillar att golfa då det inom en timmes resa med bil (och kortare tid) finns ett 15-tal högklassiga golfbanor. Temperaturen i Orihuela Costa är idealisk året om, inte för varmt på sommaren eller för kallt på vintern. Området kan skryta med sina 325 soldagar om året och med en medeltemperatur som överstiger 20 grader. Det är ett typiskt medelhavsklimat med sval havsbris på sommaren och skydd från de omgivande bergen mot de kalla nordliga vindarna på vintern.

Längst i söder på Orihuela Costa har du Mil Palmeras (1) som är en populär badort med fina stränder, steniga vikar och gott om aktiviteter på stränderna. Därefter kommer Campoamor (2), här upplever du mer av äkta spansk kultur. Landskapet är fantastiskt med grön skog och fina stränder. Cabo Roig (3)har en spektakulär bergig miljö. Längs 332:an i Cabo Roig har du restauranggatan som är fylld av liv och rörelse på somrarna. La Zenia (4) är en populär semesterort på Orihuela Costa. Här finns allt du behöver för din bad och/eller golfsemester. Dessutom finns ett av Spaniens största shoppingcenter i området – Zenia Boulevard. Här hittar du det mesta inom shopping och till alla prisklasser. Det finns även spelhall med bowling, lekplats för de mindre barnen, trampolinpark och många restauranger att välja mellan på Zenia Boulevard. 

I Villamartin (5) hittar du två 18-håls golfbanor. Staden har alla faciliteter du kan önska dig inklusive affärer, kaféer, barer och restauranger samt närhet till stränderna. I området Playa Flamenca (6) finns restauranger, affärer, vackra stränder, golf, go-kart och den skandinaviska skolan är belägen här. Varje lördag är det marknad här ca. mellan kl: 8.30-14.30. Närmast Torrevieja finns Punta Prima (7), härfrån tar du dig på 10-15 minuter till högklassiga golfbanor så som Campoamor, Villamartin, Las Ramblas och Las Colinas de Campoamor. Köpcenter Punta Marina ligger centralt i området och erbjuder affärer och restauranger. Och naturligtvis finns en fin sandstrand även här. Att promenera längs havet och stränderna från Cabo Roig till Punta Prima är en härlig upplevelse!


Laddar...
Ojsan!
Du kör en webbläsare vi inte stöder helt. Vänligen uppgradera den för en bättre upplevelse.
Vår webbplats fungerar bäst med Google Chrome.
Så uppgraderar du webbläsaren